Yamaha Niken

Hvad er en Yamaha Niken? Det er Yamaha's bud på en Sport-Touring motorcykel med øget sikkerhed og vanvittigt gode køreegenskaber. De fleste har set den i forbindelse med Tour De France hvor den kører som hjælpekøretøj med blandt andet kamerafolk, læger og så videre. Men det er nemlig også her at Yamaha Niken er i sit rette element for der er god forhjulskontakt og køreegenskaber selv med god vægt fra en passager og udstyr bagpå.

Fordelene Leaning Multi Wheel teknologien som Yamaha har skabt ud fra Ackermann princippet er, at det leverer en suveræn svingmaskine i en lang række vejr og underlags-forhold. I modsætning til en bil får Yamaha Niken ikke alt vægt på det udvendige hjul og dermed bibeholdes vejgreb bedre i tilfælde af at det yderste hjul mister greb.   

 

Hvilke versioner fås Yamaha Niken i?

Selvom den 3-hjulede motorcykel Yamaha Niken er et ret nyt koncept, findes den i to generationer, som igen hver har et par forskellige udstyrs-versioner. De forskellige modeller er blandt andet:

  • 1. generation findes i en standard Niken og den ekstra udstyrede Niken GT fra 2018 og frem
  • 2. generation er præsenteret til 2023 med en ny Niken GT med endnu mere lækkert ekstraudstyr. 

I bunden af siden finder du specifikationer på de to generationer.

Må Yamaha Niken køres på kørekort til bil?

Det er et spørgsmål vi får ofte, men desværre er svaret nej. Den skal køres med motorcykel kørekort - og det er nok også bedst når man tager de minimum 115 hestekræfter i betragtning.

Grunden til at vi får dette spørgsmål ofte, er nok at Yamaha Niken bliver forvekslet med dens "lillebror" som er Yamaha Tricity 300. For den må nemlig køres på bilkørekort selvom at den er registreret som motorcykel.

 

Hvorfor en 3-hjulet motorcykel?

Med 2 forhjul og det geniale Leaning Multi Wheel system, formår Yamaha Niken at have stort greb på begge forhjul. Hvis det ene møder grus, korn eller andet der er glat, kan vejgrebet stadig bibeholdes i forhold til en konventionel motorcykel der kun har 1 forhjul.

 

Copyright © 2013-2024 Kajs MC ApS. All rights reserved.